top of page

Schrijfstijl

Het werk van Linssen kenmerkt zich door alledaagse situaties waarin iets vervreemdends gebeurt. Ogenschijnlijk doodnormale mensen en dieren blijken vaak onverwachtse kantjes te hebben, die toch ook weer ergens herkenbaar zijn. Je kunt zien dat Linssen houdt van de personages die ze creëert, niet alleen door haar haarscherpe observaties. Toch lopen haar verhalen vaak slecht af. Waarom eigenlijk?

"Ik heb geen idee! Ik heb toch echt het beste voor met die figuren, haha. Tijdens het schrijven ontstaat hun verhaal vanzelf, soms verbaast het mij ook welke kant dat opgaat. Blijkbaar is een open of slecht einde toch steeds weer boeiender..."

My latest projects

Over de schrijver zelf

Kim Linssen (Eindhoven, 1980) schrijft al heel haar leven. Het begon met toneelstukjes en dagboeken, daarna korte verhalen. Lange tijd schreef ze tweets van exact 140 tekens (toen nog het maximum aantal tekens) en op de Schrijversvakschool specialiseerde ze zich in proza. Korte verhalen, dat zou het definitief worden. Maar haar derde roman wordt op dit moment al druk getypt... Buiten haar eigen schrijfwerk om is ze redacteur en schrijfdocent voor WareWoordenWereld.

Kim in Noorwegen
bottom of page