top of page

Schrijfstijl

Het werk van Linssen kenmerkt zich door alledaagse situaties waarin iets vervreemdends gebeurt. Ogenschijnlijk doodnormale mensen en dieren blijken vaak onverwachtse kantjes te hebben, die toch ook weer ergens herkenbaar zijn. Je kunt zien dat Linssen houdt van de personages die ze creëert, niet alleen door haar haarscherpe observaties. Toch lopen haar verhalen vaak slecht af. Waarom eigenlijk?

"Ik heb geen idee! Ik heb toch echt het beste voor met die figuren. Tijdens het schrijven ontstaat hun verhaal vanzelf, soms verbaast het mij ook welke kant dat opgaat. Blijkbaar is een open of slecht einde toch steeds weer boeiender..."

My latest projects

Over de schrijver

Kim Linssen (Eindhoven, 1980) studeerde Journalistiek aan de SvJ in Utrecht en Proza op de Schrijversvakschool in Amsterdam. Meestal schrijft ze korte verhalen: twee van haar zeswoordenverhalen vielen reeds in de prijzen. Ze debuteert in 2024 met de roman Als het stormt. Haar tweede en derde roman zijn ook in de maak. Buiten haar eigen schrijfwerk om is ze redacteur en schrijfdocent voor WareWoordenWereld.

Kim in Noorwegen
bottom of page